Baykuş Güvesi

Baykuş Güvesi Baykuş Güvesi Anka İlaçlama

Dünyadaki en büyük güve türlerinin arasında yer alan, Bilimsel olarak Brahmaea Hearseyi olarak bilinen baykuş güvesi, Burma, Çin ve Filipinlerin bazı bölgelerinde bulunan büyük bir güve türüdür. 20 santimetre ye kadar uzanan bir kanata sahiptir. Güveler kelebeklerden çok daha önce evrimleşti, 190 milyon yıllık fosiller bulundu. Her iki tür lepidoptera da çiçekli bitkilerle birlikte evrimleştiği düşünülür, çünkü en modern türler hem yetişkinler hem de larvalar olarak çiçekli bitkilerle beslenirler. Bazı güveler, özellikle de tırtılları, dünyanın birçok yerinde önemli tarımsal zararlılar olabilir. 

Bir çok kelebek, larvaları, yün veya ipek gibi doğal proteinli liflerden yapılmış giysiler ve battaniyeler gibi kumaşları yiyen zararlı olarak kabul edilir. Bazı suni elyafları içeren karışık malzemeleri yemeleri daha az olasıdır. Ardıç ve sedir, lavanta veya diğer doğal yağlarla odun kokusu tarafından püskürtülebileceğine dair bazı haberler var; Bununla birlikte, birçoğu bunun istilayı önleme olasılığı olmadığını düşünüyorlar. Naftalin daha etkili kabul edilsede, insan sağlığına etkileri konusunda endişeler vardır. Evinizin dolabında mutfağınızda türlerin çeşitliliğine göre rahatlıkla güve görebilirsiniz.

Ama bu görüntüsü mükemmel olan baykuş güvesini görmek istiyorsanız, doğu Kuzey Amerika, Orta Amerika boyunca ayrıca, Küba'nın büyük Karayip Adaları, Hispaniola, Jamaika ve Porto Riko'da da bulunur. Ayrıca Bermuda ve Galapagos Adaları'nda da görülmektedir. Baykuş güvesini güzel bulsakta evlerimizdeki tüm akrabalarından kurtulmak için profesyonel haşere ilaçlama firmalarından destek almayı unutmayın. Güve ilaçlaması konusunda bilgi için lütfen bizimle irtibata geçiniz.

Okunma 6527 defa