Pire İlaçlaması

Pire Pire Anka İlaçlama

Beyaz çoraplarla halı üzerinde yürüyün sonra çoraplarınıza bakın. Küçük siyah böcekler görürseniz, geçmiş olsun muhtemelen pire ile karşı karşıyasınız. Pireler küçük, rahatsız edici böceklerdir. Isırıkları kaşıntılı ve bazen ağrılıdır ve onlardan kurtulmak zordur. Profesyonel haşere kontrol firmaları, böcek ilaçlama konusundan uzman kişiler tarafından mücadele gereklidir. Özellikle evlerde evcil hayvan varsa, pire hızla çoğalır. Ama evcil hayvanınız olmasa bile, bahçeniz potansiyel olarak pireye ev sahipliği yapabilir. Bir kalemin ucundan çok fazla büyümezler ve renkleri açık kahverenginden neredeyse siyaha kadar değişir. Kanatsızdırlar, yerden atlayarak etrafta dolaşırlar. Onların ince, düz gövdeleri ve sert kabukları vardır bu yüzden ölmelerini sağlamak için genellikle tırnaklar arasında veya iki sert yüzey arasında sıkıştırmanız gerekir. Pire popülasyonundan ilaçlama yapmadan kurtulmak neredeyse imkansızdır. 

Isırıkları diğer böceklerden oldukça farklıdır. Sivrisinek ısırıklarının aksine küçük kalırlar. Bir pire sizi ısırırsa, aşağıdakilerden birini veya birkaçını görebilirsiniz:
Küçük, kırmızı çarpmalar gibi görünen ısırıklar
Isırık merkezinin etrafında kırmızı bir hare
Ayak bilekleri veya bacaklar etrafında görünen ısırıklar
Bel, koltuk altı, göğüslerde, kasıklarda veya dirsek ve dizlerin kıvrımlarında da yaygın olan kaşınmalar.
Birkaç ortak semptom sergilerler. Çok kaşındırmaları ve her ısırığın etrafındaki cilt ağrılı veya acı verici olabilir. Ve bir ısırık yerinin yakınında bir kurdeşenle karşılaşabilir veya bir döküntü geliştirebilirsiniz. Ek olarak, aşırı kaşıma cilde daha fazla zarar verebilir ve ikincil bir bakteriyel enfeksiyon gelişebilir. İnsanlar için, pire'den başka bir hastalığa yakalanma riski çok azdır ancak evcil hayvanlarınız için aynı şey geçerli değildir, Pireleri varsa onları bir veterinere götürmek çok önemlidir. 

Pireler evcil hayvanınızın veya kedinizin üzerinde yaşamayı tercih ederler, fakat aynı zamanda bir hayvana ya da hatta evinizde ikamet etmeye devam edebilirler. Popülasyon büyüdükçe, pire dışarı çıkıp halı, yatak veya bahçenizde yaşamaya başlayabilir. Benim evcil hayvanlarım yok. Yinede pire evime gelmiş olabilir mi? Evet, pire evcil hayvanı ısırır. Eğer bir evcil hayvanınız yoksa, pire otlarınız bahçenizden veya başka bir kişinin hayvanından gelmiş olabilir. Pireler uzun otları ve ağaçlık veya depolama binalarının yakınındaki gölgeli alanları tercih eder. 

Pire ilaçlaması üst düzey bir ilaçlamadır ve evcil hayvanınız varsa eş zamanlı müdahale ve mücadele gerektirir. Evcil hayvanınızı veterinere götürün ve evinizi profesyonel olarak bir haşere kontrol uzmanı tarafından ilaçlatın. Sadece o zaman pire zararlısını kontrol edebilir ve önleyebilirsiniz. Köpeğinizin yada kedinizin yeniden pireli olmasını önlemek için bir pire tasması almanız gerekebilir. Pire ilaçlaması en detaylı haşere ilaçlamasıdır pire sararn eviniz bahçeniz deponuz yada yaşam alanınız öncelikle sırt tipi pulvarizatör ile halk sağlığından onaylı leke iz bırakmayan kokulu sert ilaçlar ile ilaçlanır. Arkasından ilacı buhar gibi atan ULV cihazı çalıştırılır bu cihaz ilacın sorunlu alanın her köşesine ulaşmasını sağlar, pireyi etkisiz kılmak bütün pirelere ulaşmak için bu uygulama çok önemlidir. Aynı işlemler 3 gün sonra tekrarlanır ve gözlem altına alınır, en az 2 uygulama gereklidir. Seçeceğiniz böcek ilaçlama firmasından garanti istemeyi unutmayın, Sadece daha ucuz diye seçilen merdiven altı kişi veya kişilerce bilinçsizce yapılan ilaçlamalar sorununuzu bitiremiyeceği gibi her uygulama için ayrı ücret talep edip sizi mali olarakta zarara uğratabilirler. Anka Pest Control Haşere İlaçlama ve Çevre Sağlığı Hizmetleri olarak pire, uyuz, kene, hamamböceği, tahtakurusu, yılan, fare, yürüyen ve uçan tüm haşerelere karşı size ve sevdiklerinize en kaliteli hizmeti sunmak için 7 gün 24 saat İzmir ve çevre illerde hizmet vermekteyiz. 

Okunma 3827 defa