İlginç Böcek Özellikleri ve Rekorları Şaşırtıyor

İlginç Böcek İlginç Böcek Anka İlaçlama

En ilginç böcek özellikleri ve rekor kıran türler hakkında keyifli bir araştırmayı aşağıda bulabilirsiniz.

**Ateşböcekleri ayaklarıyla şeker bulurlar ve bunlar insan dillerine göre 10 milyon kat daha fazla duyarlıdır.
**Keneler, bir tahıl ezmesi boyutundan mermer ebadı kadar büyüyebilir.
**Bir kilo ipek üretmek için yaklaşık 2.000 ipek kozası gerekir.
**Gıdaları toplarken, arı bir günde 60 km'ye kadar uçabilir.
**Karıncalar kendi ağırlığının elli katından fazlasını kaldırabilir ve taşıyabilir.
**Meksikalı Jumping Fasulye, bazen ticari olarak satılmaktadır, aslında içinde bir fasulye güvesi tırtıllı var.
**Milyonlarca sığırın pisliği Avustralya'daki toprakları mahvetmeye başlayınca sorunu azaltmak için gübre böcekleri ithal edildi.
**Bazı termit türlerinin kraliçesi günde 40.000 yumurta bırakabilir.
**Böcekler yaklaşık 350 milyon yıl boyunca ve insanlar sadece 130.000 yıl boyunca mevcuttu.
**Böcekler, bilinen bitki ve hayvan türlerinin dörtte birini oluşturur. Tüm bitkilerden daha çok böcek türü vardır.
**Üfleme sinekleri, ölümün ardından bir hayvan karkasına çekilen ilk böcek türüdür.
**"Balayı" terimi, yeni evli bir çiftin evlilik hayatının ilk ayına kadar sürecek kadar bal şarapıyla beslendiği Orta Çağ'dan gelir.
**Kış aylarında soğuktan kurtulmak için birçok böcek vücut suyunu, sıcaklıklara karşı "antifriz" olarak görev yapan gliserol adı verilen bir kimyasalla değiştirir.
**Dünyada kuş türleri (9,000) olduğu, neredeyse karıncaların türü (8,800) civarındadır.
**Erkek ipek güvesinin, bir kübik santimetre havada 25 quintillion (25.000.000.000.000.000.000) molekül içindeki birkaç yüz molekül oranındaki havadaki kadın ipek güvelerinin kimyasal maddelerini "kokladığı" tahmin edilmektedir.
**Gerçek sineklerin yalnızca bir çift kanatları vardır ve bazen hiç yoktur. Ardından "kanat" çifti, halterler denilen organları dengelemek için azaltılır.
**Birleşik Devletlerde yaklaşık 91.000 çeşit böcek türü vardır. Dünyada yaklaşık 1,5 milyon farklı tür (tür) seçildi.
**Brezilya'dan gelen belli bir Hawk Güveci tırtıl, alarma geçirildiğinde kafasını kaldırır ve göğüslerini şişirir ve yılan başına benzetmesine neden olur.
**Tüm böcek türlerinin yaklaşık üçte biri etçilendir ve çürüyen et ya da gübre yemesinden ziyade yiyeceklerini en fazla avlamaktadır.
**Bilinen en eski böcek türünün fosili 400 milyon yıl öncesine dayanıyor.

Uzun süredir böceklerin organizmaların en çeşitli grupları olduğu ve bu böcek türlerinin diğer gruplardan daha fazla olduğu anlamına gelmektedir. Dünyada yaklaşık 900 bin farklı canlı böcek türü biliniyor. Bu temsil, dünya türlerinin yaklaşık yüzde 80'ini oluşturuyor. Canlı türlerdeki böceklerin gerçek şekli ancak şimdiki ve geçmiş araştırmalardan tahmin edilebilir. Çoğu yetkili, daha önce isimlendirilmiş böcek türlerinden çok (bilim tarafından adlandırılmış) daha fazla böcek türünün bulunmadığını kabul etmektedir. Muhafazakar tahminler bu rakamın 2 milyon olduğunu ancak tahminlerin 30 milyona ulaştığını gösteriyor.

Kışın Böcekler Nereye Gidiyor?
Böceklerin kışın soğukluğundan kurtulmak için çeşitli yöntemleri vardır. Göç, ölüm sıcaklıklarından kaçmanın bir stratejisidir. Monarch Butterfly bu manevraların başlıca örneğidir, ancak diğer böcekler ilkbaharda güneydeki ülkelerden kuzey bölgelerine göç eder. Tarla zararlıları bu göçmenlerin en belirginidir. Larvalar olarak aşırı kışlama. Birçok böcek başarılı bir şekilde kışları olgunlaşmamış larva olarak geçirir. Yaprak çöp veya benzeri barınaklardaki ağır kaplamaların korunması, yünlü ayı tırtılını korurken diğer böcekler vücutlarındaki suyu gliserol ile değiştirirler, bir antifriz türü! Bazı kurbağalar soğuktan kurtulmak için toprağa daha derine inerler.

En İnanılmaz Böcekler!
En Sinir bozucu Böcek: Birçoğu, bir "punkie" veya "hayır görme" olarak bilinen küçük ısırgan sinek olduğuna hemfikir olurdu, o kadar küçük, bir kapının veya pencerenin ince taramasında uçabilir.
En Güzel Böcek: Yumuşak gökkuşağı renklerinin gündüz uçan güveleri olan Malagasi'nden (Madagaskar) Günbatımı Güvesi olarak kabul edilir.
En Tuhaf Şekilli Böcek: Muhtemelen, çeşitli ağaç avcılığı türleri, Aile Membracidae (Homoptera), inanılmaz yapılara sahip (sırtları). Garip şekillere sahip diğerleri keman kınnapları ve zürafa zararlı böcekleri. A Thorn Bug (Membracid). Hata çok yakındaki dikene benziyor; yemek yemeyi seven hayvanların bu böceği bulmakta zorlanıyor.
En Yıkıcı Böcek: Her geçen gün kendi ağırlığını yiyen Afrika'dan Hindistan'a kadar olan bölgelerde bulunan Çöl Kümesi olarak düşünülür ve sürüler halinde bol miktarda tahıl tüketir.
En Tehlikeli Karınca: Çifte tehlikeli, Avustralya'nın Kara Bulldog Karısı, aynı anda sokuyor ve ısırıyor ve insanlarda ölüme neden olduğu biliniyor.
En Hızlı Uçan Böcek: Yusufçukların saatte 35 kilometre hızla hareket ettiği biliniyor. Saatte 33.7 mil hızla saat hızına ulaşan Hawk Güveleri ikinci sırada yer alıyor.
En Ağır Böcek: Tropikal Afrika'dan bir Goliath Beetle, 3 1/2 ons ağırlığındadır.
En Zehirli Su Böceği: Güney Amerika'nın Dev Su böceği ölçekleri neredeyse iki ons 
En Uzun Atlayan Böcek: Pirelerin bir türü kendi beden uzunluğunun 150 katına kadar atlar.
En Uzun Böcek: Dev bir çubuk böcek, 13 inçlik gövde uzunluğuna sahiptir. Bacaklar uzatıldığı zaman, uzunluğu 20 inçtir.
En Uzun Ömürlü Böcek: 50 yıldır yaşadığı bilinen termitlerin kraliçesidir. Bazı bilim insanları 100 yıldır yaşadıklarına inanıyorlar.
En Eski Fosil Kelebek veya Güve: İngiltere'de bulunan Lepidoptera fosilinin 190 milyon yıllık olduğu tahmin edilmektedir.

İzmir ve Çevre İllerde hizmet veren Anka Pest Control Haşere İlaçlama ve Çevre Sağlığı Hizmetleri olarak, yaşam alanlarınızdaki tüm zararlılara karşı sorun ve sorumluluklarınızı en uygun fiyatlar ile 7 gün 24 saat hizmet vererek üstlenmekteyiz. 

 

Okunma 6813 defa