Dünyadaki her 1 insan için yaklaşık 1 milyon karınca olduğu tahmin edilmektedir, Küçüklüğünden dolayı, karıncalar bizim gibi karmaşık bir solunum sistemini barındıracak bir odaya sahip değildir. Bunun yerine, vücutlarının etrafında oksijen taşınmasına yardımcı olacak kendi solunum yolları vardır. Karıncalar, bedenlerinin kenarları çevresinde bulunan bir dizi delik olan parmaklar yoluyla oksijenle nefes alıyor. Spiracles, oksijeni vücutlarındaki neredeyse her hücreye dağıtmaya yardımcı olan bir tüp ağı vasıtasıyla bağlanır. Hareketleri, oksijenin tüplerin içinden dolaşmasına yardımcı olur ve salınan karbon dioksit de söz konusu tüplerden çıkar.
Sıçanlar gibi diğer zararlıların aksine, karıncaların kulakları yoktur. Ancak bu, sağır oldukları anlamına gelmiyor. Karıncalar, duymak için titreşim kullanır, yemek için yem veya alarm sinyali olarak kullanır. Onları, dizin altındaki alt organda tutarak duymak için yerdeki titreşimleri kullanıyorlar. Geleneksel üreme yolun yerine, Amazon karıncaları klonlama yoluyla çoğaldı. Kraliçe karıncalarının genetik olarak dişi üretmek için kendilerini kopyalar ve erkek olmayan bir koloni oluşturduğu bildirilmektedir.
Karıncalar iki mideye sahipler ve açgözlü oldukları için değil. Midelerinden biri kendi tüketimi için yiyecek tutmak iken ikincisi diğer karıncalarla paylaşılacak yiyecekleri tutmaktır. Bu süreç trophallaxis olarak bilinir ve bir koloninin son derece etkili bir şekilde çalışmasına izin verir. Gıdalar için yem olan karıncaların geride kalanları beslemesine ve kraliçenin ve yuvanın görevlerine eğilmesine izin verir. Suyun içinde hayatta kalma kabiliyetine sahipler ve aynı zamanda uzun süreler yüzebilirler. Basitçe söylemek gerekirse karıncalar inanılmaz kurtulanlardır. Nefeslerini uzun süre su altında tutabildiklerinden değil, sellerden kurtulmak için cankurtaran sandığı inşa edeceklerdir. Kendi vücut ağırlığının 10 ila 50 katı arasında taşıma yeteneğine sahiptirler.
Polyergus Lucidus gibi bazı karınca türleri köle yapma karıncaları olarak bilinir. Komşu karınca kolonilerini istila edip sakinlerini ele geçirirler ve onları kendileri için çalışmaya zorlarlarsa bu süreç "köle baskını" olarak bilinir.Harvard ve Florida Eyalet Üniversitelerinden yapılan bir araştırmada, karıncaların ilk kez 130 milyon yıl önce Kretase döneminde yükseldiği keşfedildi. Dinozorları ve buzul çağını öldüren Kretase-Tersiyer'den kurtuldu.
Karınca ilaçlaması kraliçe karıncayı bulmak ve yuvayı bozmak ile başarılı olacaktır. Sıvı ilaçlama yanında jel uygulamalar ile karınca ilaçlama, bu konudaki sorunlarınızı çözmenizi hızlandıracaktır. Doğal yollardan karıncalardan kurtulmak için limonu küfleninceye kadar bekletip geçiş yollarına koyabilirsiniz. Anka Pest Control haşere ilaçlama ve çevre sağlığı hizmetleri olarak karınca ve diğer tüm böcek ve haşereler ile mücadeledeki sorun ve sorumluluklarınızı 7 gün 24 saat üstlenmekteyiz.