Cem Yılmaz'ın Arıları İlaçladılar Videosu

Arıları İlaçladılar Arıları İlaçladılar Anka ilaçlama
Cem Yılmaz’ın genç yeteneklerin yurt dışındaki müzik eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen özel konserde, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı yönettiği sırada arıları ilaçladılar espirisini aşağıdaki videomuzdan izleyebilirsiniz. Bu arada Arıların neden vızıldadığını merak edenler için bilgi. Vızıltı kanat çırpmalarından kaynaklanmaktadır. Kanat ne kadar büyük olursa o kadar yavaş çırpılır. Kanatları ne kadar yavaş çırpılırsa uğultu sesi de o kadar düşük olur. Vızıltı sadece gösteri için değil, aynı zamanda önemli bir amaca hizmet eder. Arılar gibi arıların belirli türleri çiçekleri  ziyaret ettiklerinde kanatlarının ve vücutlarının titreşimleri çiçeklerin sallamasına neden olur. Ardından polen arının vucuduna yapışır ve arının ziyaretini sürdürdüğü bir sonraki çiçek üzerine bırakılır. Bu polen çiçekten çiçeğe aktarılır buna "tozlaşma" denir.

Arılar olmadan nerede olurduksorusu ise en önemli konu hepimizi korkutan fakat sağladığı faydaları saymakla bitiremiyeceğimiz arılar doğadaki önemli türler listenin başında gelirler. Bunlar kritik tozlayıcılardır: Dünyanın %90'ını besleyen yaklaşık 100 ürün türünden 70'ini tozlamaktadırlar. Bu sadece başlangıç. Arılar olmasaydı arıların tozlandığı tüm bitkileri, bu bitkileri yiyen tüm hayvanları ve böylece besin zincirini kaybedebiliriz. Bu da arı olmayan bir dünya, 7 milyar küresel insan nüfusunu sürdürmek için mücadele edemez demektir.

Bu kadar sempatik gözükselerde arı sokmaları için önerimiz ise alerjik bir reaksiyona neden olmayan sıradan arı sokmaları için evde tedavi yeterlidir. Öte yandan, birden fazla sokma veya alerjik reaksiyon, anında tedaviyi gerektiren tıbbi acil bir durum olabilir. Bir anafilaktik saldırıda, acil bir sağlık ekibi, nefesinizi keserseniz veya kalp atışı durdurduğunuzda kardiyopulmoner resüsitasyon (CPR) yapabilir. Aşağıdakiler gibi ilaçlar verilebilir: Epinefrin (adrenalin) vücudunuzun alerjik tepkisini azaltmak için, Nefes almanıza yardımcı olmak için oksijen, Damar yollarınızın iltihaplanmasını azaltmak ve solunumu geliştirmek için intravenöz. Arı sokmalarına alerjiniz varsa mutkaka doktorunuza başvurmalısınız. Cem yılmaz'ın kısa keyifli videosunu izlemeyi unutmayınız keyifli seyirler.

Okunma 3447 defa

Ortam

Anka Pest Control