Ezilemez Böcek, IRONCLAD ZOPHERINAE

Tüm böceklerin ortak olduğu en büyük zayıflık nedir? Elbette ki “Ezilebilirler”. Spreyler, kimyasal ilaçlar hatta asit dahi böcekleri öldüremeyebilir. İnsanlar bunu görmeye alışabilir. Ancak her şeye zafer kazanmış gözüken böceklere karşı günün sonunda her zaman insan galip geliyor. Nedeni çok basit. İnsanların basit kullanışlı bir çift çizmesi vardır. Hedefe doğru iyi yerleştirilmiş, mantıktan uzak öfke dolu bir çizme, insanoğlunun tüm böcekleri yenmek için elindeki en güçlü ve en iyi silahıdır.

Bu sahnenin düşüncesinin bir böcek ile karşılaştığınızda yüzünüzde yarattığı rahatlama gülümsemesini görür gibiyiz.

Ohh, şu an da dahi bir böcek ile karşılaştığınızda hala bu düşüncenin rahatlığını gözünüzün önüne getirip gülümsüyorsanız, o zaman evinizde veya bahçenizde bir Zopherinae ile daha karşılaşmadınız demektir.

Aynı Marvel kahramanı Ironman gibi bir exo iskelete sahip Zopherinae ya da bilinen adı ile Zırhlı Böcek (Ironclad Bettle), ağır harley davidson çizmeleriniz ile dahi yapacağınız tüm cılız saldırıları en umursamaz şekilde savuşturduktan sonra hala üzerinize gelmeye devam edecektir.

Bu böceğin Ironman den tek ve en önemli farkı ise bu böcek gerçek.

Elbette insanoğluna karşı galip gelmeleri mümkün olmadı. Çünkü insan oğlu çizmeden sonra güçlendirilmiş karbon alaşımlı çelik uçlu matkabı icat etti. Evet sadece bir matkap ile o zırhı aşmanız mümkün olabiliyor.

Peki muharebeyi kazanmış olmanız savaşı da kazanacağınız anlamını taşıyor mu? Çünkü bu böceğin tek süper gücü, süper kalkanı değil.

Zırhını geçmeyi başarırsanız Zopherinae böceğinin ikinci süper gücü ile tanışacaksınız. Bu böcekler ölü rolü oynamayı benim diyecek aktörlerden daha iyi yapmaktadır.

Derin uyku haline geçerek ölüden daha ölü gözükebilirler. İçlerinde gerçek bir kıyamet savunma sistemi mevcuttur.

Zopherinae
Zopherinae


Bu böcekler daha çok Amerika, Meksika’da yaşamaktadırlar. Benzersiz dış iskeletlerinden ötürü Meksika'da kuyumcu dükkanlarının eşsiz parçalarıdır. Kolye olarak boyunları süslemeleri meşhurdur. Ancak dükkanın vitrininde veya boynunuzda asılı da olsalar hala ölmemişte olabilirler.

Bu durumu özetlersek, Zopherinae, eklem bacaklı ve böcek türleri arasında en sert dış iskelete sahip gerçek birer tanktır. Çelik uçlu matkap haricinde kabuğuna zarar vermek için yapacağınız tüm uğraşlar onun için komik kaçacaktır. Sahneyi aynı şu şekilde de tasvir edebiliriz. Bir insanın karşısında godzilla var ama godzilla insanın tepesinde de zıplasa insana zarar veremiyor.

Bu böceğin kuzenleri de gerçek birer böcek dünyasının katilidir. Onlarla beraber Zopherinae, hem zırhlı hem ölü rolü yapabilen Phellopsis ailesinin üyeleridir.

Okunma 5198 defa