Devlet Desteği ile 40 Günde 5000 TL Kazanabilirsiniz!

İpek böceği İpek böceği Anka İlaçlama

Bakanlık bu işi yapacak olanlara böceğin yumurta halini veriyor. İpek böceği tohumdan kozaya dönüşmesi 40 gün süren bir işlemdir. Kısa sürede getirisi oldukça yüksek olan bu işi yapanlara Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından teşvik olarak dolgun ücret ödenmekte.  Çok uzun yıllardır evde kısa sürede iyi para kazanma imkanı sunan işlerden birisidir. ipek böceği yetiştiriciliği için uygun yer ve ipek böceklerinin beslenmesi için dut yaprakları gereklidir. Çok fazla yatırım gerektirmeyen ipekböceğinin besin kaynağı olan dut yaprağının bol olduğu yerleşim yerlerinde, 40 gün gibi kısa sürede ipek böceği yetiştirerek, çok iyi para kazanmak mümkün. Böcekler ilk haftadan sonra üzerine konulan dut dallarından beslenebiliyor. Bir süre sonra böcekler büyüdükçe askıya çıkarılıyor. Daha sonra kozaların oluşması için çalılar konuyor. Böcekler çalıda kozalarını örerek satışa hazır hale geliyor. Yetiştirilen kozalar ilgili yere satılıyor. Bakanlık her yıl yeni fiyat belirliyor ve her bir kilo için 35 TL ücretten alıyor. Bu şekilde 40 gün içerisinde yaklaşık 150 kilo koza ile Aile yaklaşık 5 bin lira kazanma fırsatı buluyor. 

İpekböcekleri hakkında hiç bir bilgisi olmayanlar için bu sevimli dostumuzu biraz tanıyalım. İpekböcekleri, Asya'ya özgü, ticari ipek kaynağı olan ince, güçlü ve parlak bir elyaf kozunu döndüren bir güve (Bombyx mori) larvalarıdır. İpekböcekleri kültürüne ipekçilik denir. Bugün yetiştirilen çeşitli türler, ürettikleri ipeklerin kalitesiyle ayırt edilirler. İpekböcekleri dutların yaprakları (cins Morus) ve bazen de Osage portakalında (Maclura pomifera) beslenirler. İpek böcekleri yumuşak gövdelidirler, yavaş hareket ederler. İpekböceği ve Koza İpeböcekleri, böceklerin çoğunda olduğu gibi yumurta, larva, pupa ve yetişkin gibi dört aşamalı gelişimden geçer.

Bugün, ipeböceği güveleri sadece esaret altında yaşıyor. İpekböcekleri evcilleştirildi, böylece doğada bağımsız olarak hayatta kalamazlar, Özellikle de uçma yeteneklerini kaybettikleri için. Tüm vahşi nüfus yok oldu. Onların yok oluşuna katkıda bulunmak, dut yaprakları yemelerinin olağanüstü gerçeğidir. İpekböcekleri ile ilgili en büyük şey, onları beslediğiniz kadar büyürler ve yiyecek olmadan bir hafta yaşayabilirler. Bununla birlikte, birkaç gün susuz kaldıklarında ölürler. Sağlıklı kalabilmek için günde en az bir kez beslenmeleri gerektiğini aklınızda bulundurun. 
 
İpekböceği güveleri, iki veya üç hafta boyunca metamorfoz geçirdikten sonra kozalarından çıkmaktadır. Güveler olarak yemek yemiyor ya da uçmuyorlar. Genellikle çiftleşirler, yumurtalar bırakılır ve bir hafta içinde ölürler. Bereketli yumurta sarıdan griye veya mor renge dönüşür. Eğer yumurtalar 3 hafta içinde açılmazsa, genellikle ertesi yıla kadar yumurtadan çıkarılmazlar. Solucanlara veya yiyeceklerine dokunmadan önce ellerinizi iyice yıkadığınızdan emin olun. Eğer onları düzgün bir şekilde idare etmezseniz, ipekböcekleri bakterilere karşı hassastırlar. Ortamı kuru kaldığı sürece solucanlarınız iyi olacaktır. İlgili video aşağıdadır.
Okunma 12356 defa

Ortam

Anka İlaçlama İpekböceği