Nasıl Karınca Besleriz? Evde Beslemek İsteyenler

Karınca yuvası Karınca yuvası Anka İlaçlama

Karınca

Her karınca kolonisinin bakıcısından biraz sevgiye ihtiyacı vardır. Başarılı bir karınca bakıcısı kolonisine özen gösterir ve düzenli olarak su ve besin sağlar. Ayrıca yuvanın veya arenanın temiz ve parazit içermediğinden emin olurlar. Karıncalar, dünyadaki çoğu canlı gibi, hayatta kalmak için suya ve beslenmeye bağlıdır. Neredeyse tüm karınca türleri omnivordur, yani sindirilebilir çoğu şeyi yerler. Besinlerini bitkiler aleminden olduğu kadar diğer böceklerden veya hayvanlardan da alırlar. Ve kendilerini ve koloni üyelerini beslemek için çevrelerinden yararlanma konusunda uzmandırlar. Karınca kolonileri, protein açısından zengin olduğunu düşündükleri böcekleri ve diğer şeyleri toplamak için çok zaman harcarlar. Protein koloni için bir temel görevi görerek büyüme ve genişleme için temel ihtiyacı karşılar. Protein larvalara ve kraliçelere beslenir. Larvalar, işçiler tarafından çiğnenmiş parçalar halinde beslenir ve onlara yetişkin karıncalara dönüşmeleri için ihtiyaç duydukları her şeyi verir. İşçilerin kendileri katı yiyecekleri sindiremezler - sadece sıvı halde. Avlarını çiğneyebilecek çenelere sahip olmalarına rağmen ağızlarındaki filtre sayesinde avını yutamazlar. Katı gıda ağını geçebilecek kadar küçük değildir. Yetişkin karıncalar, larvaların yaptığı gibi proteine ​​​​ihtiyaç duymazlar. Öte yandan kraliçenin yumurtlayabilmesi ve bırakabilmesi için sürekli bir kaynağa ihtiyacı vardır. Bu, hem protein hem de karbonhidrat gerektiren kaynak gerektiren bir iştir.

Normal bir ormanlık karınca kolonisi (Formica polyctena) bir yılda 6 milyon veya 28 litre böcek tüketebilir. Bu, diğer böceklerin komşuları karıncalar olduğunda yaşamak zorunda kaldıkları zor hayatın kanıtıdır. Avları belirli kategorilerle sınırlı değildir, bunun yerine canlı ya da ölü, öldürüp yiyebilecekleri her şeyi kapsar. Yetişkin karıncalar büyümezler ve bu nedenle larvalar ve kraliçeler gibi proteine ​​​​ihtiyaçları yoktur. Ancak işçiler günlerini ve gecelerini çalışarak geçirdikleri için enerjiye, yani karbonhidratlara ihtiyaç duyarlar. Ve ne kadar kolay tüketilirse o kadar iyi.

Karıncalar şekeri severler ve rezervlerini yeniden doldurmaları gerektiğinde neredeyse her zaman onu tercih ederler. Şeker farklı şekillerde beslenebilir, ancak sıvı form şüphesiz en iyisidir. Bunun örnekleri şurup, bal veya sadece ısıtılan ve şekerle karıştırılan sudur. Şekerli su, şeker ve suyun eşit oranlarda karıştırılmasıyla kolayca hazırlanır. Sıvının kalınlığında farklı varyasyonlar elde etmek için şekerin kısmı değiştirilebilir. Yine de dikkatli olun: ne kadar çok şeker olursa, karıncaların içinde takılıp ölme riski o kadar yüksek olur.

Karıncalarınızı sıvı şekerle beslemenin farklı yolları vardır. Örneğin, kolay bir yol, bir test tüpünü onunla doldurmak ve bir parça pamukla tıkamaktır. Karıncalar bu sayede boğulmadan pamuktan emebilirler. Diğer yöntemler ise şekerli suyu bir tür kapsüle koyup karıncaların avlanmaya gittikleri arenaya (eğer varsa) koymaktır. Karıncalarınızı viskoz sıvılarla besliyorsanız, bir parça alüminyum folyo tabak görevi görebilir.

Şeker alımını değiştirmek istiyorsanız, karıncalarınıza farklı türde meyveler vermeyi deneyin. Bazı türlerin tercih edebileceği doğal şeker içerirler. Tıpkı bizler gibi karıncalar da hayatta kalmak için suya ihtiyaç duyarlar. Çoğu koloni bir süre yemek yemeden hayatta kalabilir, ancak su eksikliği ölümcüldür. Yabani bir karınca kolonisi suyunu, üzerinde yürüdükleri nemli topraktan alır. Ağaçlarda yaşayan tropik karıncalar, yapraklardaki sabah çiğinden su toplar. Karıncaların hayatta kalması için su gerekli olduğundan, onlara iyi ve sürekli bir su kaynağı sağlamanız gerekir. Evde beslemek için bilmeniz gerekenler.

*Karınca türleri

*Karınca besinleri

*Karınca yuvaları

*Karınca yaşam döngüleri

Beslemek yerine mutfağınızı sardığı için yaşam alanlarınızı ele geçirmeye çalıştığını hissediyorsanız, sevmediği kokular küflenmiş limon gibi meteryaller dışında yapmanız gereken tek şey 

*Karınca ilaçlama sıvı ilaç kullanarak karınca ilaçlaması

*Karınca ilaçlama jel ilaç kullanarak karınca ilaçlaması

 

Okunma 1190 defa