Bu sayfayı yazdır

İzmir ve Çevre İllerde Anka İlaçlama

Kalite Kalite Anka İlaçlama

Evlerde ve kentsel ortamlarda zararlılar, habitatı insanlarla paylaşan, yaşam alanlarımıza zarar verip hastalık yayan kemirgenler, böcekler ve diğer organizmalardır. Bu zararlıların kontrolü dışlama, itme, fiziksel uzaklaştırma veya kimyasal yollarla denenir. Alternatif olarak sterilizasyon programları da dahil olmak üzere çeşitli biyolojik mücadele yöntemleri kullanılabilir. Zararlı kontrolü, zararlı olarak tanımlanan, insan faaliyetlerini olumsuz yönde etkileyen bir türün yönetilmesidir. İnsanın tepkisi, yapılan zararın önemine bağlıdır ve hoşgörü, caydırıcılık ve yönetim yoluyla, zararlıyı tamamen ortadan kaldırmaya yönelik çabalara kadar değişir. Zararlılarla mücadele önlemleri, entegre zararlı yönetimi stratejisinin bir parçası olarak yapılabilir. 

Yaşam alanlarımız olan ev ve iş yerleri dışında, tarımda zararlılar kültürel, kimyasal ve biyolojik yollarla korunmaktadır. Toprağın ekimden önce sürülmesi ve ekimi zararlıları azaltır ve böcek ilacı kullanımını mümkün olduğunca sınırlayan modern bir eğilim vardır. Bu, mahsülün izlenmesi, sadece gerektiğinde böcek öldürücülerin uygulanması ve zararlılara karşı dirençli çeşitlerin ve ürünlerin yetiştirilmesiyle sağlanabilir. Mümkünse, zararlıların doğal düşmanlarını teşvik ederek ve uygun yırtıcıları veya parazitleri tanıtarak biyolojik araçlar kullanılır. Fakat bu zararlılar yaşam alanlarımızda ise profesyonel haşere ilaçlama firmaları böceğin yada zararlıların türü ve popülasyonuna uygun ilaç ve pestisitler ile sizlere yardımcı olmaktadır. 

Zararlılarla mücadele en az tarım kadar eskidir, MÖ 3000'de kemirgenler gibi hububat depolarının zararlılarını kontrol etmek için kediler kullanılıyordu. Kimyasal zehir ilaçları ilk olarak M.Ö. 2500 yıllarında Sümerler kaşar ilaçlarını insektisit olarak kullandı. Modern zararlı kontrolü, Colorado patates böceğinin Amerika Birleşik Devletleri'ne yayılmasıyla teşvik edildi. Çok tartışmanın ardından böcekleri kontrol etmek için arsenik bileşikleri kullanıldı ve insan popülasyonunda zehirlenme öngörülmedi. Bu, kıtadaki böcek ilaçlarının yaygın şekilde kabul görmesine yol açtı. Tarımın sanayileşmesi ve mekanizasyonu ve böcek öldürücü piretrum ve derinin piyasaya sürülmesi ile kimyasal zararlı kontrolü yaygınlaştı. 

Kimyasal zehirli maddelerin etkinliği zamanla azalma eğilimi gösterir. Bunun nedeni, bilinçsiz yapılan ilaçlamalardır hayatta kalmayı başaran herhangi bir organizmanın genlerinin yavrularına geçmesi bu şekilde, en ciddi zararlılardan bazıları direnç geliştirir ve artık atalarını öldüren pestisit kendisine etki etmez. Bu, daha yüksek konsantrasyonlarda kimyasal, daha sık uygulama ve daha pahalı formülasyonlara geçiş gerektirir. Böyle durumlarla karşılaşmamak için ruhsatlı haşere ilaçlama firmalarını tercih etmeniz sizin için en sağlıklı olanıdır. Seçeceğiniz böcek ilaçlama firmasından garanti istemeyi unutmayın. Anka Pest Control Haşere İlaçlama ve Çevre Sağlığı Hizmetleri olarak 7 gün 24 saat İzmir ve çevre illere hizmet vermekteyiz. Sayısız müşteri memnuniyeti ile Fabrikalardan şantiyelere, sağlık kuruluşlarından eğitim kurumlarına, site apartman otel üretim ve eğlence tesislerine kadar bir çok değişik sektör ve sahada zararlılara karşı sorun ve sorumluluklarınızı üstlenmekteyiz. 


Okunma 3706 defa