Fareler neden çatı katı ve tavan arasını sever? Sıcak, kuru ve güvenli olması büyük etkendir. Oralarda ürerler, fare yuvaları inşa ederler. Dışkı ve idrarlarını yapıp yiyecekleri saklıyorlar. Küçük tüneller sayesinde istedikleri gibi gezebiliyorlar. Çatı katındaki fareler, elektrik tellerini çiğnemek suretiyle hasara neden olabilir. Hastalık ve koku yayarlar. Çatıdan ve çeşitli şeyleri çiğnediği evin ve mutfağın içine girerler ve kiler içindeki yiyeceklere hastalık bulaştırırlar.
Bir fare için çatı katının mükemmel olduğunu söyleyebiliriz; Tavan arası, çok fazla insan trafiğine sahip olmayan bir yer, çünkü her gün çatı katındaki bir şeye ihtiyacınız olmadığı için. Ancak karanlık, küçük ve saklandığı yerleri olması, fareleri orada yakalamanın zor olduğu anlamına gelmiyor. "Çatı katındaki farelerden nasıl kurtulursun" diye sorarsanız cevabın ne kadar basit olduğuna şaşıracaksınız. Farelerin karşı konulmaz bulacakları yem tuzakları kullanın ve daha da önemlisi, bu tuzakları uygun konuma getirin; tavanın girişindeki tüm delikleri sızdırmaz hale getirin. Tuzakları tavan arasına yerleştirmeniz ve bırakmanız yeterlidir. Yakında tuzakların çalışmaya başladığını göreceksin. Fareler tavan arasına saklanıyor olabilir, ancak sonunda beslemek için saklanma yerlerini terk etmek zorunda kalacaklardır. Fıstık ezmesi onları birkaç saat içinde tuzağa düşürecek. Tavan arasına fareler görmek zor olabilir, ancak onları yakalamak okadar da zor değildir.
Çatınızı farelerden arındırmanın en iyi yolu, fare zehiri kullanmaktır. Bunun nedeni, çatıdayken bir tuzak kurmanın iyi bir yerinin bulunmamasıdır. Zehiri hazırlarken mutlaka eldiven giyilmalidir, Kokunuzu alabilen fareler niyetinizide sezeceklerdir. Zehiri ıslanmayacak bir yere koyarsanız, farenin bulması daha olası hale gelecektir. Bu arada hedef dışı canlıların zehire ulaşamadığından emin olmak gerekir. Farelerin evinize nasıl girdiğini öğrenin. Binanın içine giren delikler vardır. Havalandırma delikleri, apartman boşlukları, tellerin ve boruların evin içine girdiği alanlar, çatı hatları vb. Fareler bu alanlara girip duvarları tarar ve tavan arasına sürünerek ideal bir yuvalama ve örtme yeri oluştururlar. İçeri nasıl girdiklerini bulana kadar, tüm farelerden kalıcı olarak kurtulamazsınız. Gerekirse, yeni fare çeken mikroplardan, patojenlerden ve fare kokusundan kurtulmak için çatı katı alanını temizleyin. Bu aynı zamanda fare idrarı ve dışkılarla oluşabilen küf oluşumunu önlemeye yardımcı olur.
Profesyonel yardım almak istiyorsanız, İzmir ve çevre illere hizmet veren Anka pest control böcek ilaçlama ve çevre sağlığı hizmetlerinden destek alabilirsiniz. Ücretsiz keşif, izolasyon hakkında bilgi, ultrasonik cihazlar, canlı yakalama tuzakları, fare monitörleri, her fareye uygun zehir ve cezbedici kapanları ile fare ilaçlaması konusundaki sorun ve sorumluluklarınızı 7 gün 24 saat çözmekteyiz. En uygun fiyatlar ve Kesin çözüm için randevu alabilirsiniz.