Böcek Dünyası

Böcek Dünyası Böcek Dünyası anka ilaçlama

Böcek denilince, çok şaşıracağınız çok şey öğrenebileceğiniz  bu yazımızda sizleri onların dünyasına götürüyoruz. Böcekler dört aşamalı bir yaşam döngüsünde gelişirler, Bilim adamları buna tam metamorfoz diyorlar. Aşamalar yumurta, larva, pupa ve ergin'dir. Yaşam döngüsünün uzunluğu, böcek tipine göre de değişir. Bazı böcekler çok hızlı bir şekilde gelişir ve her yıl birden fazla nesil üretebilirler. Diğerleri, sıkıcı ahşap böceklerinden bazıları gibi, bir yumurtadan yetişkin bir böcek haline gelmesi aylar yıllar alabilir. Yaşam döngüsünün uzunluğu, larva yemenin yanı sıra çevresel koşullar için mevcut olan yiyecek miktarına da bağlıdır. Ergin olan böcekler sıklıkla yumurtalarını, yumurtalardan çıktıklarında larva yiyeceği yiyeceklerin yakınında depolarlar.

Böcekler ne yiyorlar?
Böcekler bitkileri, kendinden küçük büyük böcekleri ve hayvan liflerini (türe göre değişir)  yerken Kumaş,kağıt. çöp, et. ağaç hatta mobilya dahi besin zincirlerinin arasında yer alırken, Bazı böcekler ise  zararlı böcekleri öldürerek insanlara fayda sağlayabiliyor, Bazıları un kabuğu böcekleri ve tahıl böcekleri gibi evdeki gıda ürünlerine saldırır. Ayrıca üretim tesislerinde ve mağazalardaki yiyeceklere zarar verirler. Bazı böcekler çimleri kurutarak manzaraya peysaj'a zarar verir. Olgunlaşmamış Haziran böcekleri çalıların köklerine saldırır. Evlerimizde ve işletmelerimizde ilaçlama gerektiren haşere mücadelesi için üç temel böcek grubu vardır: gıda ürünleri böcekleri, odunları yok eden böcekler ve kumaşa dokunan böcekler. Spesifik tedavi prosedürleri ve yöntemleri, zararlı böceklerin spesifik diyetlerine ve yaşam alanlarına bağlı olarak farklılık gösterebilirken etkili ve verimli bir ilaçlamanın bileşenleri, kapsamlı bir entegre zararlı yönetimi (IPM) programının bileşenlerini yakından takip etmektedir.
 
Böcek sayısı (Türler ve Bireyler)
Uzun süredir böceklerin ve organizmaların en çeşitli gruplar olduğu, yani böcek türlerinin diğer gruplardan daha fazla olduğu belgelendirilmiş ve belgelenmiştir. Dünyada, yaklaşık 900 bin farklı canlı böcek türü biliniyor. Bu gösterim, dünya türlerinin yaklaşık yüzde 80'ini oluşturuyor. Canlı böcek türlerinin gerçek şekli yalnızca mevcut ve geçmiş araştırmalardan tahmin edilebilir. Çoğu yetkili, daha önce isimlendirilmiş olan böcek türlerinden çok (bilim tarafından adlandırılmış) daha fazla böcek türünün olduğunu kabul etmektedir. Muhafazakar tahminler bu rakamın 2 milyon olduğunu ancak tahminlerin 30 milyona ulaştığını gösteriyor. Son on yılda, dünyanın tropik ormanlarının kanopilerinde bulunan entomofauna dikkat edilmektedir. Terim Erwin tarafından Smithsonian Enstitüsünün Entomoloji Bölümü tarafından Latin Amerika'daki orman kanopilerinde yapılan araştırmalardan böceklerin 30 milyon canlı türü tespit edildi. Böcekler muhtemelen karasal hayvanların en büyük biyokütlesine sahiptir. Herhangi bir zamanda, canlı olarak yaklaşık 10 quintillion (10.000.000.000.000.000.000) bireysel böcek olduğu tahmin edilmektedir. Belli bir bölgedeki bireysel böcek sayısını içeren çeşitli aydınlatıcı çalışmalar yapılmıştır. Kuzey Carolina'da, 5 inç derinliğe kadar olan toprak numuneleri, acre başına yaklaşık 124 milyon hayvanın bulunduğu ve 90 milyonunun akar olduğu, 28 milyonunun bahar kuyruğu ve 4.5 milyonunun diğer böceklerle ilgili olduğu hesaplandı. Pennsylvania'da yapılan benzer bir araştırma, 209 milyon akar, 119 milyon bahar kuyruğu ve 11 milyon diğer eklembacaklı ile dönüm başına 425 milyon hayvanın rakamlarını vermiştir. Spesifik böcek türleri bile çok sayıda, tel kurdu (tıkırtı böceklerinin larvaları) için dönüm başına 3 ila 25 milyon arasında hesap bulunmuştur. 
 
Bu çok sayıda böcek türü ve bireyleri, uzun jeolojik geçmişi, uçuş kabiliyeti, çeşitli habitatlarda hayatta kalmalarını sağlayan küçük boyları, gecikmiş gübreleme için spermi depolamak için yetenekleri ve genel adaptifleri gibi çeşitli faktörler tarafından oluşturuldu. Çevreye olan yetenekleri. Böceklerin olağanüstü doğurganlık ve üreme yetenekleri vardır ve doğada çok sayıda bireye yol açmıştır. Doğu Afrika termit kraliçeleri her saniye iki saniyede bir yumurta bırakacak şekilde kaydedildi ve bu miktar her gün 43.000 yumurta oldu. Böceklerin nüfus potansiyelini anlamak için, bazen beş ay boyunca hayatta kalmaları koşuluyla, bu böceklerden birinin torunlarının toplam 190 quintillion birey olacağını belirten ev sinek örneği kullanılır. Son rakamlar, gezegende her insan için 200 milyondan fazla böcek bulunduğunu gösteriyor! The New York Times'daki yakın tarihli bir makale, dünyanın her kilometresi için 300 pound böcek bulundurduğunu iddia etti.
 
En hızlı uçan:
Dr. J.F. Butler, bir tür atsineği olan Hybomitra Hinei Wrighti (Diptera: Tabanidae) erkeğinin, dişi takibi sırasında saatte 145 km hıza ulaştığını belirtiyor. Butler bu çalışmasını sinema çekimlerini kullanarak gerçekleştirmiş. Kullanılabilecek en iyi yöntemin ses analizi olduğu iddia edilmektedir. Bilinen iki nokta arasından geçen böceğin hızı ses dalgaları analizi sonucunda daha doğru bir biçimde hesaplanabilir. Ancak bu konu üzerinde şimdiye kadar hiçbir çalışma yapılmamıştır. 
 
En hızlı kanat çırpan: 
Pek çoğumuz havada asılı durarak uçan bir arı görmüşüzdür. Çıkardığı o tiz ve sürekli ses klasik müzik parçalarında taklit edilmiştir. Duyduğumuz bu vızıltı, arının kanatlarını sürekli olarak hareket ettirmesiyle oluşur. Tanıdığımız böcekler arasında en hızlı kanat çırpıcı olarak arı düşünülse de, aslında bu rekorun sahibi yine çok yakından tanıdığımız sineklerin bir üyesidir. Forcipomyia cinsinden (Diptera: Ceratoponidae) bir tatarcığın kanat çırpma frekansının 1046 hertz olduğunu bulundu. Bu böcekle yapılan diğer deneylerde, böceğin kanatlarının büyük bir kısmı kesilerek küçültüldüğü ve sıcaklık 37 °C'ye çıkarıldığı zaman böceğin kanat çırpışının 2200 hertz'e ulaştığı görülmüş. 
 
En uzun kanat açıklığı: 
En büyük kanat açıklığı olan kelebek, pulkanatlılar arasında üçüncü sırada yer alır. Papua Yeni Gine'de yaşayan Ornithoptera Alexandrae adlı bu türün dişilerinin kanat açıklığı 250 mm'dir. En uzun kanat açıklığı Thysania Agrippina'nın olsa da, kanatların kapladığı alan rekoru, dördüncü sıradaki Attacus Atlas'ındır. 
 
En ağır: 
Sözkonusu ağırlık olunca, yağmur ormanlarının sabit iklimi ve devâsa boyutu birçok farklı özelliklerde canlı barındırır. Dünya'nın en ağır böceği de Afrika Yağmur Ormanlarında bulunur. Kınkanatlılar bu alanda başı çekmektedir. Bu familyadan olan Golianthus goliatus 100 gram ağırlığıyla en ağır böcektir. Bir karşılaştırma yapmak gerekirse bu ağırlık, üç ev faresi ağırlığına denktir. Erkekler dişilerden daha ağır ve büyüktür ve ön antenlerinden gövdelerinin ucuna kadar olan uzunluk 11 cm'yi bulur. G. Goliatus aynı zamanda uçan en büyük ve ağır böcektir de. 
 
En uzun:
En uzun böcekler Phasmida takımında bulunur. Kısaca faz denilen bu böcekler değnek çekirgeleri olarak bilinir. Uzunluk iki biçimde ölçülmüştür. İlki böceğin gövde ölçüsü alınarak diğeri ise ön bacağın ucundan arka bacağın ucuna kadar yapılan ölçüm. Bu iki ölçümde de finale aynı cinsten iki tür kalmıştır. Ancak ölçüm biçimlerinden ikincisi kullanıldığında ortaya tek bir rekortmen çıkıyor. Borneo adasında bulunan Pharnacia Kirbyi, 546 mm boyu ile rekor sahibiydi. Ancak, P. Serratipes 555 mm'lik boyuyla onu geride bıraktı. Bu böceklerin gövde boyları 360 mm civarındadır. 
 
Böcek ilaçlama:
Bir haşere bir böcek sorunu olduğunda, haşere ilaçlama uzmanı böceği doğru bir şekilde tanımlamak için eksiksiz bir denetim yapacaktır. Yapılan keşif sonrası bulgulara  dayanarak, zararlı yönetimi uzmanınız, duruma özgü haşere popülasyonunu  çözmek için etkili bir tedavi planı geliştirir. Pek çok farklı böcek türünün olması ve zararlı haşere veya böceklerin mücadelesinde gerekli spesifik ayrıntıların uygulanması nedeniyle haşeratın doğru tespit edilmesi kritik önem taşır. Aksi takdirde, yanlış tanımlama, kontrol gerektiren böcek türü için etkili bir şekilde iş görmeyen bir uygulama planına neden olabilir. 
 
Kimyasal Olmayan Böcek mücadelesi:
Bazı böcekler, vakum veya diğer fiziksel uzaklaştırma araçlarını kullanarak kolayca alınabilir. Zararlı böcek ilaçlama  uzmanınız böceklerin hangisinde, bu şekilde kontrol edilebileceği konusunda tavsiyelerde bulunabilir. Bazı böcek problemlerini önlemeye yardımcı olmak için yiyecekleri, kumaşları ve ahşap eşyaları eve veya işletmeye getirmeden önce muayene edin. Ayrıca, nem kontrolü böcek enfestasyonlarını önlemeye yardımcı olmak için de çalışır. Bir istila bulursa, istila edilmiş gıda maddelerini, kumaşları veya ahşap öğeleri değiştirin ve atın. Birkaç tür böcek, bir ev ya da iş içindeki ışıklara çekilir. Işıkların cazibesini ve yapıyı sızdırmaz hale getirme çabaları böcek sorunlarının önlenmesinde yardımcı olur. İyi sanitasyon uygulamaları ve böcek oluşumunu ve üremesini destekleyen gıdaları çıkarmak vakum veya başka bir mekanik uzaklaştırma yöntemi ile gerçekleştirilebilir. Yemekleri ve odunları yok eden böcekleri kontrol altına almak için "ilk giren ilk çıkar" konseptini kullanın. Kumaş böcekleri istila olasılığını önlemek veya azaltmak için düzenli olarak dolapları temizleyerek eski kumaşları biriktirmekten kaçının.
 
Bit, Güve, Çıyan, Yılan, Tesbih Böceği, Gümüş Böceği, Karınca, Ağaç Kurdu, Sinek, Örümcek, Akar (Mite),  Arı, Danaburnu , Deri Böceği, Halı Böceği, Kakalak, Kertenkele, Kalorifer Böceği, Salyangoz, Uyuz Böceği, Oryantal Hamam Böceği, Amerikan Hamam Böceği, Alman Hamam Böceği, Şark hamam böceği, Kara fatma böceği, Nem böcekleri, Akrep, Tahta kurusu, Tahta kurdu, Tatarcık, Yaprak biti, Çim kurdu, Fare, Yürüyen ve Uçan her türlü böcek haşere sorun ve sorumluluklarınızı Anka Pest Control olarak minumum fiyat maksimum kalite anlayışı ile üstlenmekteyiz. Anka pest control bir İzmir Haşere ilaçlama ve Çevre sağlığı firmasıdır.
Okunma 9852 defa