Kara Dul Örümcekleri

Kara Dul Kara Dul Anka İlaçlama

Kara Dullar karınlarındaki kırmızı, kızıl renkli, kum saati şeklindeki işaretiyle tanımlanan ünlü örümceklerdir. Aslında birkaç tür için kara dul ismi kullanır. Bu türler dünya ılıman bölgelerinde bulunur.

Zehir

Bu örümceğin ısırığı çok korkutucudur. Ününü görünüşü kadar bu zehirden alır. Çünkü zehiri bir çıngırak yılandan 15 kat daha güçlüdür.

Sadece dişileri insan için tehlike oluşturur. Erkekleri küçük ve zararsızdır.

Dişilerin ısırıkları insanlarda kas ağrıları, mide bulantısı ve diyaframın felç ederek solunum güçleşmesine neden olur. Ancak, popüler inancın aksine, ısırılan insanların çoğunda ölüm dahil ciddi bir hasar görülmez. Ancak yine de ısırıklar ölümcül olabilir - genellikle küçük çocuklar, yaşlılar ya da sakat kişiler için. Neyse ki ölümler de oldukça nadirdir. Aslında bu örümcekler çekingendir. Yalnızca kendini savunma konusunda ısırğa başvururlar. Örneğin birisi kazayla onların üzerine oturduğu zaman.

Kara Dulun ısırdığı risk altındaki hayvanlar, böcekler ve erkek kara dul örümcekleridir. Dişiler, böceğin kara dul olarak adlandırılmasına sebep olan korkunç bir davranışla çiftleştikten sonra bazen eşlerini öldürür ve yerler. Kara dullar, bu şiddet dolu çiftleşme ritüeli hariç, yıl boyunca yalnızdırlar.

Ağlar ve Beslenme

Bu örümcekler, dişilerin yüzlerce yumurta ile kozayı askıya aldığı geniş ağları örerler. Örümcekler yumurtalarını bıraktıktan hemen sonra dağılır, ancak ağ kalır. Kara Dul örümcekleri ayrıca sinekler, sivrisinekler, çekirgeler, böcekler ve tırtıllardan oluşan avlarını tuzaklamak için ağlarını kullanırlar. Kara Dullar tarak ayaklı örümceklerdir, yani arka bacaklarında kıllar olması, avına Takıldıktan sonra avlarını ipekle örtmek için kullandıkları anlamına gelir.

Beslemek için kara dullar, böcek yırtıcılarını keserek delerler ve cesetlere sindirim enzimlerini uygularlar. Bu enzimleri ve sivri dişlerini kullanarak kurbanlarına enjekte ederler. Örümcekler avlarının bedenlerini erittikten sonra ortaya çıkan sıvıları emerler.

Okunma 5230 defa

Ortam